Over ons

Wie is Larisa Lesage-Levitskaya?

Zij is de eigenares van een zeer bekend macrobiotisch-vegetarisch restaurant in België. Zij is een enthousiaste vrouw, gepassioneerd voor alles wat verband houdt met gezondheid, met een actieve levensstijl en ook spiritualiteit heeft haar interesse gewekt.
Ze komt uit Oekraïne maar de liefde bracht haar naar België, naar Oostende, de koningin der badsteden. Daar is haar restaurant ‘De Graankorrel’ gevestigd in de Edith Cavellstraat 86 in een gezellig pand waar Larisa in de kookpotten roert en veel meer dan dat.

Geschiedenis en evolutie van het restaurant

Op dit adres opende het restaurant zijn deuren in1979 waar Wilfried Cavey en Simonne Vanderwal toen achter het fornuis stonden. Het waren echte pioniers .
In 2003 werd Larisa de nieuwe eigenares. Ze bewandelde een nieuwe en creatieve weg binnen de macrobiotiek en het vegetarisme.

Eerst ging ze in de leer bij Simonne en Wilfried, daarna studeerde ze in het Europese Macrobiotische instituut van Michio Kushi. Ze kreeg er een certificaat van macrobiotiekspecialist in 2004.
Ondertussen behaalde ze ook een diploma als chef-kok aan het Vlaamse instituut voor ondernemers. De opgedane kennis heeft ze goed benut en ondertussen geeft ze al 10 jaar mastercursussen over gezonde en evenwichtige voeding.
Haar kookstijl is intussen geëvolueerd en aangepast aan hedendaagse inzichten over voeding. Alle ingrediënten zijn uiteraard 100% bio, maar Larisa kookt ook gluten- en lactosevrij. En ze bereidt heerlijke suikervrije desserten.

Besluit

Het restaurant is uitgegroeid tot een van de beste in zijn soort.
Zeker te vermelden waard: een schotel bij Larisa ziet er uiterst verzorgd uit, kleurrijk, verfijnd en met zin voor esthetiek gepresenteerd. Soms wordt de schotel versierd met eetbare bloemen. Een lust voor het oog en de smaakpapillen.

Smakelijk!